Malosiaga o le biomass e fusia e faia mea sili

Ole malosi ole bio-mass i le atinaʻeina ole tatou atunuʻu e tele le le malamalama nai lo le malamalamaaga, sili atu faigata nai lo le lagolago, ae ona o lona lalelei masani, ma mulimuli ane aso ile aso e tupu ma ola.

E oʻo atu i le faaiuga o le 2016, ua maua e le biomass le 63.4 piliona kilowatt-itula o le eletise i le atunuʻu atoa, lea e latalata i le galuega faʻaletausaga a le Three Gorges Power Station, o se mea taua tele.

O le mea taua, o le afa o ana mea masani e sau mai faʻatoʻaga ma togavao pei o faʻaputuga fualaʻau, ma le isi afa e sau mai le taulaga lapisi. O lona uiga, a o maua ai le eletise mama, e mafai ona faʻaitiitia ai faʻamaʻi tetele e lua o le siʻosiʻomaga o le tatalaina o fanua i le susunuina o au ma lapisi o le taulaga, o lona uiga la e faʻalua ona puipuiga o le siosiomaga.

O loʻo matou lelei foʻi i le faʻateleina o tupe maua a le aufaifaatoʻaga ma faʻatatau le faʻaititia o le mativa.

01

E tusa ai ma faʻamaumauga a le International Energy Organisation IEA, o le fausiaina muamua o le suauʻu i le maketi o le malosi o le lalolagi i le lalolagi atoa, ae o le vaega a Saina e laʻititi lava, o le taumafaina i le tausaga i le 2016 e naʻo le 8 miliona tone, pe i le 2013 ina ua amata ona totogia le atunuʻu. uai atu i ma atiina ae.

Grg haze tatau ona oomiina le koale, o le faigata o le koale ona oomi le taoto i le tausaga taumafaina e tusa ma le 270 miliona tone o Te koale e sili atu i le 500,000 tamaʻi tamaʻiala ma feololo e faʻafefiloi ai le koale i lalo o le 20 tone.

Latou te matua faʻasalalauina, laʻititi i le tele ma faigata e susunuina mama.

04

 

O le "Malala i le kesi" e lelei, ae leʻo se mea moni, o le faʻamamaina o le suauʻu e faʻaalu ai le tau o le mea mautinoa o le filifiliga sili lea.

Ua fuafuaina e oʻo atu i le 30 miliona tone i le 13th Five-Year Plan vaitaimi, ma le 100 miliona tone mafai i le 2030.

Ma le gaosiaina o le malosiʻaga o le paiolosi, o le faʻamamaina o le suauʻu e faʻapipiʻi ai foi meaola oona o ni mea masani, o mea e masani ai ma le gafatia o le puipuiga o le siʻosiʻomaga gaioiga, faʻapea foʻi ma faʻamanuiaga.

I le sefulu tausaga muamua o le seneturi lona 21, ina ua tuputupu aʻe Siamani pisinisi biogas ma biogas tupu mai sili atu i le 800 i le sili atu i le 5,000, gaosia (pe a) sili atu eletise nai lo hydro, Saina faʻataʻitaʻi ese mai nuu i tua aiga biogas seia o ni nai tausaga talu ai.

I le taumafanafana o le 2013, na tusia ai e le polofesa Cheng se tusi soofaatasi i le Palemia Li Keqiang e uiga i le atinaeina o le kesi bio-natural i Saina.

'Anaerobic fermentation o loʻo i ai le maualuga maualuga o le malosi ma mea aoga e liua ai i le malosiʻaga o le biomass,' o le faitauga lea a le tusi.

O kasa oona oona kasa oona mo le taamilosaga atoa o le ola (LCA) o kasa suauʻu masani e 398 kalama, ae o le biogas na faia mai lafumanu ma moa moa e toʻesea 414 kalama.

Faʻatusatusa i taʻavale afi ma penisini, o taʻavale bio-kesi e mafai ona faʻaititia ai le faʻaputuputuga o vaega ma CO2 ile 90%.

I se faʻaopopoga, o laʻu mea taua o le eleele saienisi. I le faʻagasologa o le mu o le paiotiso i le maualuga o le vevela, e ova atu ma le sefulu ituaiga o totoga o mea aoga e pei o le phosphore, manganese, metala paʻepaʻe ma le uʻamea o loʻo tuʻufaʻatasia ma le mafai ona toe faʻataʻamilo i le eleele, ae o le faʻamalosia o le anaerobic e le gata ina toe faʻaoga i le eleele, ae ia i ai foi i se tulaga faatulagaina.

Faʻatoʻa amataina le Biogas i Saina, ae ua matua le faʻatekonolosi faʻapisinisi ma mea faigaluega.

Ua faia taumafaiga a le National Energy Administration ma le Matagaluega o Faatoaga e faalauiloa le gaosiga o le 8 piliona m3 i le Fuafuaga mo le Lima Tausaga, ma o tupe teu faafaigaluega e tusa ma le 60% o le aofaiga atoa o le malosiaga o le olaola.

02

Fuafua le gaosiga gafatia i le 2030 o le a oʻo atu i le 40 piliona m3, 5 piliona m3 sili atu nai lo kasa o loʻo faʻaulu mai kasa mai le paipa a Rusia i Matu.

Ua atili faʻamalosia matou e le saunoaga a le Peresetene Xi Jinping i le fonotaga lona 14 a le Central Leading Group mo mea tau tupe ma le tamaoaiga i le faaiuga o le 2016.

"Ina ia unaʻia le faʻamamaina i le taumalulu i matu o le itulagi, e taua tele lea i le mafanafana o tagata i le itu i matu ma faʻaitiitia ai aso o le asu. O se itu taua o le fouvalega i le gaosiga o le malosiaga ma le taumafaina ma le suiga i le olaga i tua. "

O le faʻateleina o le lafoa ma le toe faʻataʻitaʻiga o otaota mai lafumanu ma moa faʻataʻitaʻi e i ai sona aoga i le galueina ma le ola ai siosiomaga o le sili atu 600 miliona tagata nofo i tua, o le malosiaga fesuiaʻi i nuu i tua, ma le agavaʻa e faʻaleleia le eleele lafulemu ma pulea faʻatoʻaga le-punavai faʻavae faʻaleagaina. O se lelei sili lea e manuia ai le atunuʻu ma tagata i se taimi umi.

E tatau ona tatou tausisi i le faiga faʻavae a le malo lagolago ma faʻagaioiga faʻatatau i maketi o pisinisi, ave le biogas ma le bio-kesi e avea ma taʻiala autu mo togafitiga, ma faʻaaoga le malosiʻaga faʻalenatura ma faʻatoʻaga o loʻo totoina i nuʻu i tua e avea ma faʻatonuga taua o le faʻaaogaina. e foʻia ai le faʻafitauli o le togafitia o otaota ma le faʻaaogaina o faʻatoʻaga moa tele i le vaitaimi o le 13th Five-Year Plan. "

Manatua i lana saunoaga, na fesoʻotaʻi e Peresetene Xi le gaosiaina o le paiotiso i le toe gaosia o otaota otaota e pei o lafumanu ma moa, puleaina le asu ma popolega mo olaga o tagata.

I le iuga, suavai suauʻu, o le muamua amataga i Saina, le auala 'umi i se ituaiga.

I le taimi muamua, o le matua o le sana ethanol na amata mai i se amataga sese, ona tuu ai lea i luga o le cellulosic ethanol, lea na le mafai ona osofaʻia mo se taimi umi.

03 05

I tausaga talu ai nei, o se auala fou na atiaʻe i le lalolagi, mai le faʻavae tulaga o meaola i le thermochemical platform ma breakthroughs na faia.

O mea e masani ai ua le toe i ai se masoa ma le suauʻu ae o le lignocellulose, ma o le oloa ua le o toe maualalo le tulaga lelei suauʻu suauʻu ae maualuga vasega biodiesel ma malamalama suauʻu.

I lo matou fiafia, Wuhan Kaidi sa tu i luga o tekonolosi maualuga ma i le tulaga maualuga i le lalolagi.

O le suauʻu paiotiso e maua ai le 200,000 tone i tausaga taʻitasi o le a faʻagaioia i Saina i le tausaga fou, ma e aoga tele lona taimi.

Tekinolosi alualu i luma aumaia mata mata breakthrough, mata mea breakthrough aumaia aumaia mata mea amataga amataga.

O le fafagaina mo le gaosiaina o le malosiʻaga o le paiolosi, fausiaina o le fafagaina o le suauʻu ma le biogas e masani ona maua mai i otaota mai laufanua ma togavao, ae mafai ona faʻaaogaina le faʻamafanafanaina e maua mai ai suauʻu suavai maualuluga mai laufanua laʻititi e le mafai ona totoina ni faʻatoaga ae mafai ona totoina ni malosi faʻamalolosi.

Ia, o le a le tele o lenei fanua faʻatauvaʻa o loʻo iai?

O faʻamaumauga na matou mauaina mai le Matagaluega o Fanua ma Punaoa ma le Setete o Vaomatua a le Setete i le 2014 e 166 miliona hectares.

E ese le manaia. O le mea moni 700 miliona mu sili atu ma le 1.8 piliona mu o laufanua faʻatoʻaga i Saina. O se matua mea moni tele malosiaga "maina auro".

E fia ni biomass e mafai ona gaosia mai le 1.66 hectares o fanua tuaʻoi?

结尾


Taimi Post: Jun-18-2021